Free / Open Source Software Workshop: Ubuntu Linux. Joi, 17 iunie ora 19.00.


Va propunem o serie de ateliere despre software-ul liber / open source (cu sursa deschisa). Atelierele se adreseaza tuturor persoanelor, nefiind necesare cunostinte tehnice avansate. Primul atelier va fi despre sistemul de operare GNU/Linux (distributia Ubuntu). Vom invata cateva concepte de baza, cum sa il instalam si cateva ponturi pentru utilizarea sa. Atelierul va fi precedat de o scurta prezentare despre software-ul liber / open source pentru a intelege de ce este important sa folosim si sa incurajam dezvoltarea aceastui tip de software, dar si a altor proiecte colaborative de tipul liber / open source (ex. Wikipedia).
Daca vreti o securitate mai buna si sa nu va mai ingrijorati de virusi, veniti la aceste ateliere! 🙂
Conceptul de "open source" si schimbul liber de informatii tehnologice au existat cu mult inainte de a exista calculatoarele. Acest concept are la baza colaborarea cu scopul crearii unui produs spre beneficiul intregii societati. Conform definitiei date de Free Software Foundation, software-ul liber e caracterizat de libertatea acordata utilizatorilor sai de a-l utiliza, copia, distribui, studia, modifica si imbunatati. Mai exact, e vorba de patru forme de libertate a utilizatorilor sai:
  • Libertatea de a utiliza programul, in orice scop.
  • Libertatea de a studia modul de functionare a programului, si de a-l adapta nevoilor proprii (accesul la codul-sursa este o preconditie pentru aceasta).
  • Libertatea de a redistribui copii, in scopul ajutorarii aproapelui tau.
  • Libertatea de a imbunatati programul, si de a pune imbunatatirile la dispoziția publicului, in folosul intregii societati (accesul la codul-sursa este o preconditie pentru aceasta).
This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.