Miercuri 27 februarie, ora 19.00: Proiectie de film – The Suffering Grasses (Iara Lee, 2012) + discutii despre situatia din Siria

CapturePe 15 martie se implinesc 2 ani de  razboi in Siria. Incepand oarecum pe valul Primaverii Arabe, lumea a crezut ca va fi un razboi care va dura cateva luni si se va termina cu o schimbare de regim politic. Insa, in Siria a izbucnit un razboi civil, animat de actori care au un interes pentru a se putea impune in viitorul tarii, un razboi care nu mai are legatura cu viata si idealul de libertate al oamenilor de rand.
The suffering grasses este filmat in mai 2012 in taberele de refugiati sirieni din Turcia, in imediata apropiere a granitei cu Siria. Oamenii vorbesc despre viitorul tarii, despre dictatura, libertate, razboi, dar si despre ei, ca oameni care au fugit pentru a isi salva viata.
Daca vreti sa faceti donatii in alimente, haine, paturi, saci de dormit, etc, le puteti aduce la proiectie sau le puteti lasa oricand la Biblioteca Alternativa. Acestea vor ajunge la sirienii care sunt refugiati in Romania si la sirienii care sunt refugiati la granita Turcia – Siria. 

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.