Joi 24 ianuarie, ora 19.30 – Jocul Habitat si discutii despre “salvarea Bucurestiului”

Problemele Bucurestiului si ale discursului societatii civile implicate in salvarea acestuia

In jurul cazului Carol53 s-a dezvoltat o discutie despre importanta protectiei patrimoniului vs. problemele oamenilor fara adapost. Scopul evenimentului este de a elabora mai bine pozitiile noastre despre directia in care am dori sa se dezvolte orasul, si uneltele posibile pe care am putea sa folosim (daca exista).

La discutia (deschisa) i-am invitat pe:

  • Catalin Berescu, arhitect care a studiat zonele defavorizate din Romania, a lucrat la o propunere pentru schimbarea normativelor de locuinte sociale pentru cei mai saraci, pe baza nevoilor lor observate pe teren, a construit din pamant si preda un curs intitulat “arhitectura saraciei”. Pozitia lui mai detaliata se gaseste in acest interviu.
  • creatorii jocului Habitat, un boardgame in care “jucătorii pot alege să restaureze şi să valorifice sau să demoleze cele 60 de case reale din zona centrală a Bucureştiului. Aceştia sunt susţinuţi, după caz, de autorităţile vigilente şi societatea civilă sau de avocaţi veroşi sau autorităţile corupte”.

  • Jocul a fost dezvoltat de asociatia Odaia Creativa in colaborare cu asociatia Salvati Bucurestiul.

    Scopul intalnirii este discutia despre orasul in mare, gasirea diferentelor si a punctelor comun, in care se pot forma aliante intre activisti specializati in probleme diferite, si o sa evitam tangentele legate de cazul Carol53.

    (text editat 22.1.2013)

    This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.