Miercuri 6 iunie, ora 20.00 – Proiectie de film documentar “Paradise or Oblivion” (2012)

“Paradise or Oblivion” este un documentar care sprijina ideea unui nou sistem socio-economic si anume, o economie bazata pe resurse. Documentarul este bazat pe munca de o viata a inginerului social, futuristului, inventatorului si designer-ului industrial Jacque Fresco.

Filmul detaliaza nevoia de a depasi metodele invechite si ineficiente ale politicii, dreptului, business-urilor sau ale oricaror alte notiuni de infiintari sau afaceri umane si propune utilizarea metodelor stiintifice, combinate cu tehnologia – pentru a satisface nevoile tuturor oamenilor din lume. Filmul nu este bazat pe opiniile elitei politice sau financiare ori pe asa-numitele democratii iluzorii, ci pe mentinerea unui echilibru dinamic cu planeta care ar putea, in cele din urma, sa asigure abundenta pentru toti.

Venind cu un sistem de valori mai potrivit, documentarul se vrea a fi perceput ca un pas spre o abordare holistica din care sa beneficieze intreaga civilizație umana. Aceasta alternativa depasesete nevoia unui mediu bazat pe bani, controlat si orientat catre lipsa – in care ne aflam astazi.

Cu toate astea, ca orice sistem revolutionar, este discutabil modul idealist in care Fresco pune problema. Desi nu se aduc in discuție dezavantajele unui astfel de sistem, ar fi foarte interesant un schimb de idei dupa vizionarea documentarului.

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.