Decizia consensuala si facilitarea ei – atelier participativ in luna august

Consensul este un proces democratic-direct de luare a deciziilor ce include, prin diverse tehnici creative, pozitiile tuturor celor implicati.  Contrar modelului bazat pe vot, in care decizia apartine majoritatii, cel consensual incearca sa identifice solutii acceptabile pentru toti participantii la luarea deciziei.

 

In perioada 20-21 august 2011 Biblioteca Alternativa incepe o serie de ateliere participative pe tema luarii de decizii pe baza de consens in cadrul grupurilor de afinitate informale, grupurilor de lucru, organizatiilor, coalitiilor largi, etc.. Sunt incurajate sa participe persoane din toata tara interesate de folosirea modelului consensual. Numarul de locuri fiind limitat la 12, maxim 15 persoane, doritorii sunt rugati sa se inscrie la adresa de mail biblioteca-alternativa at riseup.net si sa specifice data la care ar prefera sa se tina atelierul – 20 sau 21 august.

Atelierul se va desfasura dupa un model participativ-interactiv si va include atat parti teoretice, cat si simulari/jocuri de rol/schimburi de experienta.  Iata cateva din subiectele pe care ne propunem sa le acoperim:

– intelegerea consensului
– (pre)conditii pentru atingerea consensului
– facilitarea deciziei consensuale (functiile si rolurile facilitatorilor, calitatile facilitatorilor, probleme intampinate de facilitatori).
– metode/tehnici de atingere a consensului
-jocuri de rol. consens aplicat in contexte diverse :
–  in cadrul intalnirilor de lucru mai lungi, dezbaterilor, planificarilor.
–  in situatii speciale (actiuni, urgente, situatii neprevazute

Asteptam mailurile voastre si ne vedem in August !

This entry was posted in Evenimente, General. Bookmark the permalink.