Miercuri 27 iulie, ora 20.00- Poiectie de film documentar: Steal this Movie

Combinand imaginile si informatiile de arhiva cu jocul actoricesc, Steal This Movie! este o dramatizare a vietii lui Abbie Hoffman, una din cele mai influente personalitati ale contra-culturii americane din anii ’60 (titlul a fost inspirat de “ghidul de supravietuire” in capitalism “Steal This Book” scris de Abbie).

Crearea “partidului” Youth International (cunoscut ca “Yippie”) si performance-urile inventive in spatii publice – printre care o “exorcizare” a Pentagonului, aruncarea a sute de bancnote peste angajatii bursei de pe Wall Street si o revolta in Chicago in 1968 cu ocazia Conventiei Partidului Democrat – l-au transformat in cel mai cunoscut lider al miscarii anti-razboi. Dupa
numeroase inscenari si abuzuri ale FBI, Abbie a fost arestat in 1972, dar a fugit si s-a ascuns timp de 5 ani, luand numele de Barry Freed. Noile dovezi ale abuzurilor serviciilor secrete l-au facut sa-si recunoasca identitatea si sa redevina un activist de profesie pana la moartea sa in 1989. Ideile lui Abbie raman insa actuale si pot constitui modele de actiune politica si in prezent.

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.