Miercuri 23 februarie, ora 20.00: Vizionare de film si invitatie la un cerc de lectura politica.

Haideti miercuri seara sa vedem “Antonio Negri – o Revolta fara Sfarsit”, un documentar dedicat cunoscutului filosof italian, militant, refugiat si ‘inamic al statului’. Filmul este o scurta, dar bogata, biografie politica a lui Negri, cu referiri la miscarile radicale autonome din Italia anilor 70 in care s-a implicat activ – acestea fiind relatate in imagini foto si video din timpul grevelor muncitoresti, ocuparilor de fabrici si alte cladiri, confruntarilor violente in strada, represiunii politice, proceselor intentate dizidentilor de catre guvern, cat si in interviuri cu Negri si alti militanti ai Potere Operaia si Autonomia Operaia.

Fiind etichetat la mijlocul anilor ’70 ca si ‘ideologul raului’, acuzat de legaturi cu Brigazile Rosii si implicare in actiunile acestora, Negri a petrecut o buna parte din viata in inchisoare in Italia si in exil, la Paris, unde a contribuit indelungat la dezbaterile filosofice alaturi de  G.Deleuze si F.Guattari. Negri a fost intervievat de realizatorii filmului in 2003, anul in care si-a ispasit pedeapsa si a fost eliberat, urmand sa reintre rapid in viata publica si academica, participand la seminarii, proteste stradale si calatorind in toata Europa pentru a sustine conferinte si lecturi.

Dupa film vom anunta deschiderea unui nou sezon de lecturi politice la Biblioteca din 3 martie, pornind de la cateva texte ale lui Negri, Guattari,  G.Katsiaficas, David Graeber, Harvey, Silvia Federici si alti autori.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.