Pentru data viitoare nu mai vrem sa citim texte.
Am vrea sa initiem o discutie despre conditiile de munca ale profesorilor si educatorilor din Romania.
Pentru asta inca cautam oameni care lucreaza in educatie, mai ales in scoli si gradinite.
In grupul nostru avem pana acuma foarte putine informatii despre viata educatorilor in institutile de stat si despre situatii mai speciale cum ar fi scolile in contextul rural, invatamintul persoanelor cu handicap s.a.m.d.
Daca aveti experienta in educatie sau chiar lucrati momentan ca profesori/educatori suntem foarte curiosi sa va auzim povestea- sa vedem ce avem in comun cu totii, daca ies discutii interesante… Va asteptam.
Descrierea cercului de discutie:
Ce invatam la universitate, la scoala si la gradinita cu adevarat?
Sunt aceste locuri un mod de a forma gandirea sau sunt o forma de reproducere a ierarhiilor sociale?
Cum se structureaza si se transmite cunoasterea in aceste medii?
In functie de ce se definesc cunostintele ca fiind utile ?
Ce tipuri de comportament ale copiilor, studentilor, educatorilor si profesorilor sunt incurajate in aceste institutii?
Luand in calcul toate aceste intrebari, noi- persoane care lucram in sistemul educational – consideram ca este importanta o privire mai de aproape asupra a ceea ce facem si asupra modului in care ne desfasuram activitatile. Care sunt asteptarile cu care ne confruntam? Cum ne confruntam cu pretentiile la nivelul carora trebuie sa ne ridicam? Cum ne afecteaza slujba la un nivel personal? De ce mai suportam conditiile noastre de munca, salariile ridicole?
Suntem un cerc de discutie, care cauta raspunsurile acestor intrebari si un mod de a ne sustine reciproc. Va invitam pe voi- alti profesori, asistenti, educatori sau studenti care vor sa devina profesori sa va alaturati noua.